Nattstickning på hotellet | Knit Night and yarngig

Fredagen den 15 mars kl. 17:00 packade jag min lånade bil full med ekologiskt garngodis och begav mig 100 km norrut för att delta i garnevenemanget Nattstickning på Stadshotellet i Jakobstad.


On Friday, 15th of March, I packed my borrowed car full of organic yarn goodies and drove 100 km north to participate in the yarn event Knit Night at Stadshotellet in Jakobstad.

Jag var olidligt taggad och mina 7 garnlådor fick genomlida en hel bilresa med en otroligt taggad och sjungande chaufför. (Spellista Happy Hits på Spotify gör mig alltid på så otroligt bra humör!) Väl framme var det dags att packa ut och jag fick hjälp av två par otroligt hjälpande händer. Så småningom anlände också mitt stick- och virksällskap i form av min syster Ellinor och min kompis Cindy.


I was very excited and my 7 boxes of yarn had to endure the whole trip with a singing driver. (The Spotify playlist Happy Hits always bring me in such a good mood!) When I arrived it was time to unpack the car and I got some help from two very lovely knitters. Eventually my knit- and crochet company also arrived in the shape of my sister Ellinor and my friend Cindy.

Kvällen inleddes med en välkomstskål av arrangören Mikaela Smedinga och vegetarisk middag. Under matkoman var det sedan dags för mig, Garnknuten, och Studio Pynja att plocka fram våra garner. Tusentack till alla som köpte ekologiskt garn och ekologiska projektpåsar av mig! Varje litet köp får hela mig att dansa av glädje och tacksamhet!


The night began with a welcome toast by the host Mikaela Smedinga and a vegetarian dinner. After the delicious meal it was time for me, Garnknuten, and Studio Pynja to unpack our yarns. Thank you so much to everyone who bought organic yarns and organic hand dyed project bags from me. Every small purchase makes my whole body dance of joy and gratitude!

Efter den värsta kommersen fick jag tid för att avsluta några 2D hjärtan och sticka vidare på min Arboreal tröja. Målet var att sticka klar tröjan under natten men trots att vi stickade och babblade till klockan 2:00 på natten hann jag inte bli klar med den sista ärmen. Jag stickade klart den följande dag dock. Nu är bara frågan om man vill se en jultröja i mars eller om jag ska publicera bilder på den först i december. Vad tycker du?


After the worst rush I got time to finnish of some 2D hearts and knit on my Arboreal sweater. The goal was to finish the sweater under the night but even though we knitted and gibbered until 2:00 i didn’t finish the last arm. I finished it next day though. Now is the question if someone wants to see a christmas sweater i March or if I should keep her a secret until December. What do you think?

Då vi inte orkade räkna maskor längre var det dags att dra oss till sängs. Min säng befann sig den här gången hos mina föräldrar #fattigstuderande, men som deltagare fanns det också möjlighet att sova på hotellet. Följande morgon träffades vi igen på hotellet för frukost och lite mera stickning. Vid 12-tiden packade jag ihop mitt pick och pack och begav mig på lunchjakt för att sen köra söderut igen.


When we were too tired to count stitches it was time to find our beds. My bed was, this time, located at my parents apartment #poorstudent, but as a participant you also had the choice to sleep at the hotel. Next morning we met up at the hotel again for some breakfast and some more knitting of course. Around 12 o'clock I packed my car and went lunch hunting before driving south again.

Det var verkligen ett otroligt inspirerande och produtivt stickdygn och jag rekommenderar varmt att ta med sig sina stick- och virkkompisar och dra iväg på en Knit Night om du har möjlighet. Eller varför inte komma själv och lära känna massa nya stick- och virkkompisar!?


The Knit Night was such an inspiring and effective knitting night and I recommend each and everyone to drag your knitting and crocheting friends with you when the next Knit Night is arranged. Or why not come alone and find new knitting and crocheting friends!?

Ha en riktigt skön dag!

Have a really nice day!

- Veronica

76 views
  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Pinterest - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

© 2015 Garnknuten. All Rights Reserved