• Veronica Lönnqvist

My crochet story

Updated: Jan 10, 2021

Det här är berättelsen hur jag fastnade i virkträsket (läs blev beroende). This is the story how I got hooked (read addicted).


Nu som då får jag frågan "Varför började du virka?". Jag var 14 år när min mamma hittade ett amigurumi mönster i en Allers tidning och föreslog att jag skulle lära mig virka. Min moffa är ett tokigt Allersfan så vi får alltid läsa dem efter att han är klar med alla korsord och sudokun.


Every so often I get the question “Why did you start crocheting?”. The story begins 2008 when I was 14 years old. I’ve been blessed with a mom that is as yarn crazy as I am. So one day she showed me an amigurumi pattern in a magazine called Allers. My grandfather is a real crazy Allers fan so we get to read them when he's done with all the sudokus in them.Virkmönstret var på en gris med ett stort huvud och liten kropp designad av Mia Bengtsson. Självklart ville jag virka en och efter mycket hjälp av min mor virkade jag mig min första amigurumi! Den är gul och allt annat än perfekt men jag minns hur stolt jag var. Min första alldeles egenvirkade amigurumi!


The crochet pattern was for a little cute pig with a big head and a small body designed by the swedish amigurumi artist Mia Bengtsson. Of course, I wanted to make one, so my mom patently helped me make my first amigurumi. It’s yellow and anything but perfect, but I remember how proud I was. My first handmade amigurumi!Efter att jag fastnat i virkträsket virkade jag grisar i regnbågens alla färger på löpande band. Jag tror alla fick en gris den julen. Alla kanske inte var lika taggade som jag över grisarna men det var en bisak. Jag hade hittat en helt ny värld, virkning! Jag köpte alla Mias böcker (det här var innan internet och Pinterest hade erövrat amigurumimarknaden) och virkade alla hennes underbara figurer.


So now that I was hooked I started crocheting pigs like crazy and that christmas everyone I knew got one. I don't think all my recievers understod my excitement but that didn't matter. I had found the love for crocheting, an endless magical world. I bought all of Mias books (This was way beyond internet and Pinterest took over the amigurumi market.) and crocheted all her fantastic creatures.100 amigurumis senare började jag känna en viss mättnad efter att läsa andras mönster så jag började knåpa ihop mina egna. Jag har virkat en sjuk mängd amigurumis sedan dess, men min kärlek till virkade figurer har inte bleknat det minsta. Ärligt talat tror jag den aldrig kommer att göra det. Det är någonting magiskt att skapa liv med en virknål och jag tror inte jag är den enda som tror att världen blir lite bättre med en virkad gul gris och en glittrig enhörning.


100 amigurumis later I started to get tired of reading others patterns and slowly begun to figure out my own designs. I’ve made a ridiculous amount of amigurumis since then, both with my own designs and others, and my love to crocheted creatures haven't faded a bit. Actually, I never think it will. There's something magical about creating new life with a hook and I know I’m not the only one who thinks we can make the world a bit happier with a crocheted yellow pig or a sparkly unicorn.


 

Det här är min berättelse. Jag skulle älska att höra hur det kommer sig att just du började virka! Dela gärna era berättelser med #mycrochetstory så kan vi alla läsa och ta del av dem tillsammans.


This is my story. Now I would love to hear yours! How did you get bitten by the crochet bug? Please share your crochet stories with #mycrochetstory so we can fill our social media with good night stories.


AMIGURUMI PATTERNS

Click on the picture to go to the pattern.


Please click on the ❤ if you like this post!