My 2018 in a nutshell!

Det här är någonting som du kanske inte visste om mig. Jag gillar inte alls att fira det nya året. Jag ser som ingen vits med att fira ett år närmare jordens undergång. Ja vet det låter knäppt men den här tiden på året blir jag lite knäpp. Jag fokuserar på helt fel saker, som att vi bara blir äldre och äldre och snart dör vi. Deprimmerande, jag vet. Så i år vill jag tänka och göra annorlunda. Jag vill fokusera på allt jag åstadkommit och upplevt istället och för att hjälpa mitt huvud lite på traven skriver jag nu ner några höjdpunkter. Därav denna lista. Det här är med andra ord ingen skrytlista utan ett försök att ändra på mitt sätt att tänka och samtidigt dela med mig av mig själv lite.


So here's something you might not know about me. I don’t like to celebrate New Years Eve. I can't see the point in celebrating one year closer to the end of the world. This time of the year I’m always focusing on the fact that we are getting older and older and soon we’ll all die. Depressing, I know. So this year I want to do things differently. I want to focus on everything I’ve accomplished and experience this year and to help me to do that I need to write everything down. Hence this list. So this is not a brag list, it’s an attempt to change my way of thinking and a way for you to get to know me a little bit better.1 JANUARI/JANUARY

I januari hoppade jag på en utbildning för företagare i min hemstad Jakobstad. Att börja med GROW-utbildningen är något av det bästa jag gjort i hela mitt liv! Jag har sett hur det omöjliga blir möjligt och lärt mig att drömma mig till framgång. Jag vet nu att jag kommer skapa mig mitt drömjobb och det är en helt underbar känsla. Jag har dessutom fått likasinnade vänner som vågar drömma och som gett mig och mitt företag en riktig knuff och vi kommer fortsätta knuffa varandra till framgång! Det är jag helt hundra på!


In January I joined the education program for entrepreneurs GROW in my hometown Jakobstad/Pietarsaari. This is one of the best decisions I have made in my whole life! I’ve learned that everything is possible if you can dream it and I know now that I will create my dream job. I’ve also made new friends with a similar passion who are not afraid to dream and who have given me such a great push with my company and we'll continue to push each other to success!!


2 FEBRUARI/FEBRUARY

I februari gjorde jag min avslutande praktik och jag ägde den! Helt fantastisk känsla!


In February I did my last big sloyd teaching practice and I nailed it! It felt so good!


3 MARS/MARCH

Jag har svårt att komma ihåg om jag gjorde någonting speciellt i mars. Jag tror att jag mest studerade, jobbade och försökte få nån ordning på mitt företag. GROW har verkligen vänt upp och ner på mitt företagsliv, men på ett bra sätt.


I can’t really remember if I did something special this month but I think I just worked, studied and tried to figure out my business. GROW really turned my business life upside down, in a good way.


4 APRIL/APRIL

I april föddes det en kull Finska Lapphundar i Isohärmä och jag och Lukas blev överlyckliga då vi fick höra att det fanns en tik reserverad till oss. I det skedet visste vi nog inte riktigt hur vi i praktiken skulle få ett liv med hund att gå ihop men sex månader senare kan jag glatt meddela att det har gått galant!


In April a couple of Finnish Lapphunds was born in Isohärmä and we were very excited when we got the lucky news that there was one girl waiting for us. At that time we didn’t really know how a life with a dog would work practically but six month later I can gladly tell you that it worked out amazing!


5 MAJ/MAY

I maj hade jag mitt första (av tre) examenstillfälle inom företagsutbildningen GROW. Jag var dönervös men överlevde trots att jag svettades som en gris.


In May I had my first (1/3) exam for the business education program and I was so nervous but I survived and did actually really good despite the fact that I was sweating like a pig.


6 JUNI/JUNE

I juni fick vi hem vår efterlängtade Saffran och vi tog med henne överallt de första månaderna. Samma månad fick jag och Lukas även hedersuppdraget att bli faddrar till min systerson. Under juni deltog jag och min stickkompis Marina även i Knit in Public-day här i Vasa. Ett riktigt mysigt evenemang där vi satt och stickade/virkade med picknick i en av Vasas parker.


In June Saffran finally moved home to our small apartment and we brought her with us everywhere. The same month we also got world's best job of being God parents to my nephew. Marina and I also participated in Knit in Public Day in Vasa. Such a nice event!


7 JULI/JULY

I juli hade vi en helt underbar släktträff med min fammos del av släkten. Det var så roligt att träffa allihopa. Samma månad deltog jag och Elin också för första gången på Gammaldagstorg under Jakobs Dagarna. Försäljningen var skräp men vi hade det väldigt roligt och svettigt. I juli började jag även sälja mina produkter på Verket i Vasa. Jag har sedan dess hjälpt till i butiken några dagar i månaden. Om det är någon som missat den mysiga butiken Verket i Vasa är det en butik som säljer hållbart producerade lokala och importerade produkter. Jag älskar konceptet och atmosfären och rekommenderar dig verkligen att kika in där. Slutligen överraskade vi min syster på hennes födelsedag med en fest på en för henne hemlig ort. Det var också en succé!


In July we had a really nice get together with my grandmothers part of the family. It was so much fun meeting up with everyone and catshing up. The same month I participated on a market here in my hometown Jakobstad with my crafty friend Elin. The sales were crap but it was a fun and sweaty day together with Elin. I also started to sell my products at Verket and also voluntarily work there i couple of days a month. Verket is a store who sells sustainably produced, imported and locally produced products. I love the concept and atmosphere and recommend you to pay it a visit if you are in Vasa. We also celebrated my sister with a surprise party. And what a success!AUGUSTI/AUGUST

I augusti började jag jobba andra året som eftisledare för att finansiera mitt drömjobb. Ja, jag lever i en drömvärld där jag lyfter lön från mitt företag fast egentligen lever jag på inkomsten från mitt eftisjobb. Jag vet, jag lever i lögn men det är en vacker lögn.


In August I started to work my second year as a after school teacher(?) to finance my business. I’m living in the belief that I get payed for my business work when I actually get paid for my teaching work. Yes, I'm living in a lie, but it's a beautiful one.


SEPTEMBER/SEPTEMBER

I september lanserade jag min första självständiga webshop och samtidigt även prenumerationstjänsten för miljövänligt garn, Green Yarn Mail. Super läskigt och spännande på samma gång!


In September I launched my first independent webshop and the Green Yarn Mail subscription box for sustainably produced yarn.


OKTOBER/OCTOBER

I oktober sålde jag 10 stycken Green Yarn Mail boxar och postade 20! En helt overklig känsla och jag är så otroligt stolt över mig själv som vågade ta steget och göra det här. Tack så jättemycket för all er kärlek och stöd för boxen. Det betyder så otroligt mycket för mig! Inför 2019 laddar jag upp med 4 nya unika boxar till er och jag är så taggad!


In October I sold 10 boxes of Green Yarn Mail and posted 20! I’m so freaking proud of myself for doing this! Thank you for your love and support for this project. It means the world to me! 2019 I will design 4 new exclusive boxes with environmentally friendly yarns for you.


NOVEMBER/NOVEMBER

I november tog jag ett av de första stora besluten för mitt företag att inte delta i Black Friday. Jag gjorde detta av miljöskäl och jag är stolt över att jag vågade uttrycka mina värderingar som inte alltid går hand i hand med hur man kanske borde agera som företagare. Jag vill och hoppas att de som handlar av mig verkligen tycker om och värdesätter mina produkter och delar mina värderingar. Garn är inte billigt men om inte du betalar så gör någon annan det. Och jag vet att miljövänligt garn inte är det billigaste alternativet där ute, men det är definitivt det bästa. Samma månad deltog jag också i min första amigurumi designtävling. Det gick väll sisådär men jag var glad att jag vågade delta. I november lanserade jag också min Youtube-kanal How To Crochet. Under 2019 kommer det komma nya videor med olika virktekniker!


I made my first big decision for my company to not participate in Black Friday. I did this for environmental reasons. I hope that people buy from me because they love my products and share my values and not because it’s cheap. Because environmental friendly yarn isn’t cheap but It’s so worth every penny! Someone is always paying the price and if it’s not you it’s somebody or something else… This month I also participated in my first amigurumi design contest. It didn’t go so well but I’m glad I participated. In November I also launched my Youtube channel How To Crochet. There will be new content in 2019!DECEMBER/DECEMBER

I december höll jag i trådarna för min första CAL (Crochet Along) och vilken succé! Vi var nästan 100 stycken som virkade älgen Ralf tillsammans. Helt galet! Tack så mycket till alla som var delaktiga, 2019 kör vi med en till!


In December I hosted my first crochet along (CAL) on the blog and Facebook with almost 100 participants. So crazy and such a fun and excited experience! Thank you everyone!

Förutom det här har jag också publicerat 8 nya virkmönster (Elvis, Nelli, Candy Conrad, Reflecting friends, Lusse Star, Ralf, Per-Åke) i år.


2018 har varit ett fantastiskt år och det har hänt helt sjukt mycket. Så nu är det dags att fira och tagga inför ett nytt år med nya möjligheter! Från och med 2019 kommer jag att börja blogga regelbundet varje vecka och redan nästa vecka kommer jag dela med mig av mina drömmar och mål för 2019, vilket också är en del av projektet att ändra på mitt tankesätt. Tack så jättemycket för allt stöd under året! Utan er är Garnknuten ingenting och det är tack vare er som jag kan göra massa garnrelaterade knasigheter!


Hur känner du inför det nya året? Känner du dig ångestfylld, förväntansfull, rädd eller våghalsig? Dela med dig här nedan, jag skulle älska att läsa om hur just du tänker!


- VeronicaIn 2018 I have also designed 8 new crochet patterns (Elvis, Nelli, Candy Conrad, Reflecting friends, Lusse Star, Ralf, Per-Åke).


2018 was a great year and I did accomplish a lot o things! So now it’s time to celebrate and get excited for a new year with new possibilities. From 2019 I will start bloging once a week and next week I will share my dreams and goals for 2019 with you. This is also a part of the 'change my way of thinking project' and at the same time get my goal game on! Thank you everyone for all the support this year! Without you Garnknuten is nothing and it’s because you I can do all this crazy yarn stuff.


How are you feeling about the new year? Anxious, excited, scared or fearless? Share your comments below, I would love to read your thoughts!


- Veronica


27 views
  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Pinterest - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

© 2015 Garnknuten. All Rights Reserved