• Veronica Lönnqvist

2D VIRKAT HJÄRTA - Gratis mönster

Vändagen är snart här! I det här bloginlägget hittar du ett gratis mönster på dessa söta virkade 2D hjärtan.


Tryck gärna på ❤ om du gillade inlägget!


För mig är inte vändagen eller alla hjärtans dag enbart en dag då jag går på dejt med Lukas (för jag tycker man ska gå oftare än en gång om året på dejt). Det är en dag då jag blir påmind om att varje dag sprida kärlek och positivitet runt omkring mig, inte bara på vändagen. Den här vändagen hänger jag med på Sweet Sharnas tag #leavealittleheart med mina super snabba virkade 2D hjärtan och jag kommer strössla dem över min hemstad Jakobstad. Vad betyder vändagen/alla hjärtans dag för dig? Har du några speciella traditioner eller planer?


Här hittar du Sweet Sharnas mysiga blogg! Gå in och säg hej!2D VIRKAT HJÄRTA - GRATIS MÖNSTER


Här hittar du en nedladdningsbar PDF på engelska!


Garn: restgarn

Virknål: en virknål som passar garnet (det är inte så noga)

Förkortningar: m=maska, sm=smygmaska, lm=luftmaska, fm=fast maska, dst=dubbel stople, 2i1=öka


OBS!

- Hoppa alltid över den sista lm på varvet.

- Hjärtat virkas fram och tillbaka fram till sista varvet.


v 1: 2 lm, 2 fm i andra maskan från nålen. lm, vänd. (2)

v 2: [2i1]x2. lm, vänd. (4)

v 3: 2i1, 2 fm, 2i1. lm, vänd. (6)

v 4: 2i1, 4 fm, 2i1. lm, vänd. (8)

v 5: 2i1, 6 fm, 2i1. lm, vänd. (10)

v 6: 2i1, 8 fm, 2i1. lm, vänd. (12)

v 7-8: 12 fm. lm, vänd. (12)

v 9: 11 fm, 2i1. Fortsätt virka ner längs med hjärtats vänstra kant. 7 fm. 3 fm i tippen på hjärtat. Fortsätt virka längs hjärtats högra sida. 8 fm. Virka följande längs med den sista sidan på hjärtat. [Hoppa över 2 m, 8 dst i samma m, hoppa över 2 m, sm]x2.

- Om du vill ha ett snyggt slut rekommenderar jag att du hoppar över den sista sm och gör en osynlig ihoptagning istället. (Se bilder!)


SPRINKLE SOME LOVE AND JOIN THE TAG

#leavealittleheart !


Tryck gärna på ❤ om du gillade inlägget!